Carrer de Mar, 44 - 08397 Pineda de Mar

937 623 292

Aprenem amb gamificacions

Aprenem amb gamificacions

En els darrers anys estem veient com han anat apareixent propostes i iniciatives relacionades amb el món del jocs, no només en l’àmbit escolar sinó també en l’àmbit social i laboral. Cada cop són més les empreses que apliquen la metodologia de la gamificació o ludificació per augmentar la motivació i el rendiment dels seus treballadors, i segurament recordareu alguna experiència de joc d’escape room, que haureu fet amb amics o familiars darrerament. En la mateixa línia, apareix el concepte de gamificació educativa.

La gamificació a les escoles es pot definir com un procés de transformació educativa a través del qual les experiències d’aprenentatge són viscudes com un joc. En altres paraules, transformar els continguts i activitats que tenim pensats fer amb els nostres alumnes en una proposta educativa de caràcter lúdic i divertit, que adquireix les propietats d’un joc.

A FEDAC Pineda apliquem la gamificació educativa i portem el mític programa "El Gran Dictat" a l'aula per aprendre ortografia.

Des de l’escola FEDAC Pineda estem començant a introduir aquesta metodologia en algunes àrees, ja que pensem que és una molt bona manera d’augmentar l’interès i la motivació dels nostres alumnes. Perquè… a qui no li agrada aprendre jugant?  I és que és un fet que quan naixem tendim al joc per divertir-nos, però també per aprendre. 

Alguns exemples de propostes gamificades que fem a la nostra escola són la “Champions Reado la “NBA Read, mitjançant les quals treballem la comprensió lectora amb els alumnes de cicle superior.

O recordeu el mític programa “El gran dictat”? També l’hem convertit en una proposta de gamificació a l’aula que ens permet treballar l’ortografia de manera més lúdica a 6è curs, per exemple. 

La sèrie Bola de Drac ens inspira per crear un joc per practicar les matemàtiques i la resolució de probles: "DragonMath Z".  Un exemple de gamificació educativa de l'escola FEDAC Pineda.

La gamificació educativa és només el començament d’una manera de fer que estem segurs que triomfarà i s’adaptarà a les escoles i que s’anirà introduint progressivament amb molt d’èxit en el sistema educatiu. És per això que, des del nostre centre, ja estem apostant per aquest tipus d’ensenyament.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website