Carrer de Mar, 44 - 08397 Pineda de Mar

937 623 292

L’ESPORT I LES GIMCANES ESCOLARS

L’ESPORT I LES GIMCANES ESCOLARS

En els darrers anys, l’ús de l’esport com a eina educativa ha guanyat terreny, donats els nombrosos beneficis que aporta. Les gimcanes, són una proposta divertida i efectiva de gaudir de l’activitat física amb la necessària cooperació entre els/les participants.

Beneficis de les gimcanes escolars

Les gimcanes ofereixen una gran varietat d’avantatges per als participants: promouen l’activitat física, fomenten l’aprenentatge pràctic, ja que moltes activitats requereixen habilitats físiques, coordinació i resolució de problemes en temps real i també promouen la cooperació i el treball en equip. Les activitats sovint requereixen que els alumnes treballin junts per assolir objectius comuns, fomentant la comunicació, el coneixement i la confiança entre ells.

A més a més, les gimcanes també ajuden a desenvolupar habilitats socials, com ara la capacitat d’interactuar amb altres persones, gestionar els conflictes de manera constructiva i respectar les regles i normes establertes.

Les gimcanes a FEDAC Pineda

A FEDAC Pineda, cada any se n’organitza una coincidint amb el dia de l’Anunciata (finals de març). Aquesta, es realitza a la platja i hi participen tots els alumnes de l’escola, des d’I3 fins a 6è. No hi ha gaires activitats que permetin la participació de tota l’escola a la vegada i barrejant a tots els grups; les gimcanes faciliten que això sigui possible.

A la gimcana de FEDAC Pineda, es fan grups barrejats amb 2 o 3 alumnes de cada curs, els quals hauran de passar per proves de diferent temàtica (algunes més dinàmiques, altres més de precisió), en les que es proposen reptes que han de superar com a grup. Aquest fet, promou la col·laboració entre ells/es per tal de realitzar-los adequadament, així com l’ajuda i la integració d’aquells/es que ho necessiten. De tant en tant, s’inclou alguna prova de descans per recuperar forces.

En definitiva, les gimcanes ofereixen una manera divertida i enginyosa d’integrar l’activitat física i la cooperació des d’una vessant lúdica a l’entorn educatiu del centre.

CreaEscola Quality Certificate for Education Website