Carrer de Mar, 44 - 08397 Pineda de Mar

937 623 292

PROJECTES SOLIDARIS

PROJECTES SOLIDARIS

El projecte avuixdemà ens planteja un seguit de reptes per poder transformar l’educació del segle XXI i des de FEDAC Pineda oferim possibilitats de compartir i realitzar accions solidàries transformadores del món on vivim. Creiem en el desenvolupament de persones compromeses amb el seu entorn i amb els altres, per crear un món més humà a partir de la decisió personal de cadascun i creant sinergies amb els altres. Els projectes solidaris a l’escola són una excel·lent manera d’implicar els alumnes en accions socials amb un impacte real en l’entorn i fomentar així el sentit de responsabilitat social. Tots els alumnes, independentment de la seva edat, tenen molt per oferir i nosaltres els ajudem per a que ho puguin fer i fomentar en ells la solidaritat, el respecte i l’estima per a tothom.

El curs 2022-23 entre totes les activitats solidàries i amb la implicació de tota la comunitat educativa vam aconseguir un total de 3.927,08 euros, una xifra de la qual estem molt orgullosos ja que va ser un any ple de solidaritat per contribuir al bé comú.

El primer trimestre coincidint amb el Nadal participem en la recollida d’aliments per la campanya “Nadal Solidari” de Càritas i fem la Quina Solidària per la Marató.

En aquestes activitats són els alumnes de cicle superior els que s’encarreguen de portar a terme les campanyes. Elaboren vídeos, eslògans i cartells publicitaris per animar a la gent a col·laborar, fan l’estadística dels aliments recollits, passen per les classes cada dia per recollir els aliments i finalment ho porten tot a Càritas. Per la preparació de la Quina, passen per les botigues del poble convidant a la col·laboració i s’encarreguen de vendre tiquets dies previs a la Quina al pati de l’escola.

El segon trimestre farem la Fira Solidària, del19 al 21 de març, a l’igual que el curs passat per col·laborar amb la “Fundación Anunciata Solidaria” en el projecte de la construcció d’un pou d’aigua a Kombissiri (Burkina Faso). Aquest projecte va ser triat a partir de les votacions dels alumnes després de la visita de la Germana Glecy, col·laboradora de la Fundació, que ens va explicar els diferents projectes en el que col·labora FASOL. Vam poder parlar també per videoconferència amb germanes de Camerun i Benin que van respondre totes les nostres preguntes de com és el seu dia a dia i les necessitats que tenen.

Un cop el pou estigui construït garantirà l’accés a un dret bàsic per a la vida a 1500 persones, de les quals la meitat són nens i nenes. Per poder portar a terme la construcció del pou es necessiten uns 30.000 euros. És per aquest motiu, que tots els nens i nenes s’encarregaran de fer manualitats per vendre a la fira coincidint amb la setmana de l’Anunciata. Els alumnes de cicle mitjà seran els encarregats de fer la campanya publicitària i vendre els productes a les paradetes del pati al llarg de la setmana. L’activitat els permetrà posar en pràctica conceptes matemàtics així com aprofundir en el món de les ONGs.

Finalment al tercer trimestre, el alumnes de 5è finalitzaran el seu projecte d’emprenedoria CuEmE amb la creació de la seva pròpia cooperativa i la venda dels seus productes per destinar els diners recaptats a l’AECC (Associació Espanyola Contra el Càncer).

El curs passat vam fer el Musical Solidari amb la participació de les famílies i altres col·laboradors de l’escola en benefici a la fundació DAC Acció creada arran de la pandèmia amb la finalitat d’ajudar a famílies amb pocs recursos a cobrir les necessitats més bàsiques. Esperem tornar a repetir aquesta experiència tan memorable en el futur.

Els projectes solidaris són l’essència de la nostra escola amb el nostre fi en ment diari de transformar el món. Com diu Eduardo Galeano:

“Molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món.”

CreaEscola Quality Certificate for Education Website